ΕΒΕΘ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
TwitterFacebookYoutubeel

ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ / ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Διασύνδεση με τον ιδιωτικό τομέα

Για τον ιδιωτικό τομέα, ο Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο γιατί βοηθά στην ανάπτυξη των άμεσων ξένων επενδύσεων στις αναπτυσσόμενες χώρες, όσο και γιατί προκηρύσσει συνεχώς διεθνείς διαγωνισμούς που διέπονται από καθεστώς πλήρους διαφάνειας για την προμήθεια αναγκαίων αγαθών και υπηρεσιών που αφορούν στα έργα που χρηματοδοτεί η Τράπεζα. Για την υλοποίηση των έργων αυτών προκηρύσσονται κάθε χρόνο διαγωνισμοί προμήθειας αγαθών και υπηρεσιών και στη συνέχεια συνάπτονται περί τις 50.000 συμβάσεις προμήθειας ύψους περί τα 50 δις δολάρια, εκ των οποίων 90% είναι αξίας μικρότερης του 1 εκατομμυρίου δολαρίων και το 60% είναι αξίας μικρότερης των 500.000 δολαρίων.

Ως αντίδραση στην κρίση του Covid-19, ο Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας κινητοποιήθηκε ενεργά αυξάνοντας σημαντικά τις χρηματοδοτήσεις έργων που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της κρίσης αυτής.  Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η Τράπεζα το 2021 διέθεσε 221 δις δολάρια για χρηματοδότηση 1764 έργων σε 144 χώρες.

Πληροφορίες για τις σχετικές προκηρύξεις παρέχονται στον ιστότοπο της Τράπεζας:

https://www.worldbank.org/en/projects-operations/products-and-services/procurement-projects-programs

Εναλλακτικά, στην ιστοσελίδα προκηρύξεων του portal των Ηνωμένων Εθνών μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να βρεί διαγωνισμούς για έργα που χρηματοδοτούνται σε όλο τον κόσμο από όλους του χρηματοδοτικούς οργανισμούς συμπεριλαμβανομένης και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

https://devbusiness.un.org

 

Νέα υπηρεσία αυτόματης ειδοποίησης για επερχόμενους διαγωνισμούς προμηθειών

Είμαστε στη ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι στο διαδικτυακό χώρο της Παγκόσμιας Τράπεζας έχει δημιουργηθεί μια νέα υπηρεσία αυτόματης ειδοποίησης για επερχόμενους διαγωνισμούς προμηθειών (new procurement notices alerts subscription service)
Αυτή η υπηρεσία επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους υποψήφιους προμηθευτές να εγγραφούν δηλώνοντας αντικείμενο και χώρα ενδιαφέροντος και να λαμβάνουν σχετικές ειδοποιήσεις  όταν προκύπτει μια ανάλογη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος  (procurement notice) στο website της Παγκόσμιας Τράπεζας. Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ  Read more και για εγγραφή πατήστε εδώ subscribe