ΕΒΕΘ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
TwitterFacebookYoutubeel

Έναρξη υλοποίησης του έργου με ακρωνύμιο CREATIVE HUB και με αντικείμενο τη δημιουργία ενός «Κέντρου Μόδας» για τον τομέα της ένδυσης / υπόδησης

cover
ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου με το ακρωνύμιο “CREATIVE HUB”, στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας “INTERREG V-A Greece-Bulgaria 2014-2020”, στο οποίο το ΕΒΕΘ συμμετέχει ως επικεφαλής δικαιούχος.

Γενικός στόχος του έργου είναι να αντιμετωπίσει τις κοινές  διασυνοριακές προκλήσεις στον τομέα της μόδας, εγκαθιδρύοντας το Creative Hub, ένα Κέντρο Μόδας το οποίο θα υποστηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, νέους απόφοιτους και σπουδαστές του τομέα της μόδας (ενδύματα, υποδήματα, δερμάτινα, κοσμήματα).

Αυτό δεν θα αποδώσει μόνο αληθινά, πρακτικά αποτελέσματα υψηλής προστιθέμενης αξίας στις ομάδες-στόχο του έργου, αλλά επιπλέον θα βοηθήσει στη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας της διασυνοριακής περιοχής όσον αφορά στις βιομηχανίες υφασμάτων και ρουχισμού. Το προτεινόμενο Κέντρο Μόδας θα ενισχύσει την ανάπτυξη των διασυνοριακών οικονομικών δραστηριοτήτων μέσω της αξιοποίησης της υπάρχουσας δυναμικής και των αναδυόμενων ευκαιριών για συνεργασία και ανταλλαγή εμπειριών.

Οι δράσεις στις οποίες θα εμπλακεί το ΕΒΕΘ είναι οι εξής :

  1. Συντονισμός των δικαιούχων και διαχείριση του έργου (project management)
  2. Δημιουργία λογότυπου, ιστοσελίδας που θα συμπεριλαμβάνει portal μόδας, δημιουργία έντυπου και ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού, διοργάνωση εναρκτήριας και τελικής εκδήλωσης.
  3. Συμμετοχή στη διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων και παρουσιάσεων σχετικά με τις τάσεις της μόδας.
  4. Παροχή υπηρεσιών ατομικής συμβουλευτικής για επιχειρηματίες σε θέματα όπως κόστος προϊόντος, fashion branding , εξαγωγικό marketing κ.λ.π.
  5. Διοργάνωση εργαστηρίων δικτύωσης για τη συνεργασία του κόμβου μόδας με άλλους κόμβους και άλλους φορείς και διαγωνισμό για τη διευκόλυνση της συνεργασίας μεταξύ επιχειρηματιών και νέων σχεδιαστών και καλλιτεχνών με στόχο τη ανάπτυξη νέων κολεξιόν.   
  6. Διοργάνωση Διαγωνισμού για την προσέλκυση της συνεργασίας επιχειρήσεων και νέων σχεδιαστών και καλλιτεχνών στην ανάπτυξη νέων συλλογών.      

Το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από τους εξής φορείς / δικαιούχους :

  1. Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Επικεφαλής Εταίρος)
  2. Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής – Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδας   (ΣΕΠΕΕ)
  3. Γνώση Αναπτυξιακή ΑΜΚΕ
  4. Textile and Clothes Branch Organization (Kyustendil Βουλγαρία)
  5. Association SAVREMIE (Sandanski Βουλγαρία)

Το έργο “CREATIVE HUB” συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020». Η χρονική περίοδος υλοποίησης ανέρχεται σε 24 μήνες και το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Μελετών & Έρευνας του ΕΒΕΘ, στο τηλ. 2310-370180.